Om

Fotografering: Denna konstart har jag ägnat mig flitigt åt under mer än 20 års tid med en koncentration på människor.

Hårdvara: Min första kamera vann mina föräldrar på en bild som var av mig själv som liten och denna lilla anspråkslösa låda till kamera användes flitigt i början av mitt liv som ivrig motivjagare. Sedan har ett antal olika systemkameror avverkats och likaså ett par mellanformatskameror. Numer står det Nikon i vita bokstäver på de bildfångare jag använder.

Gravidfotografering: I mitten på 90-talet fick jag nöjet att fotografera ett par gravida. Resultatet blev rätt speciellt då jag satte en mycket hård belysning som resulterade i grafiskt intressanta bilder. Därefter rullade det på och helt plötsligt fotograferade jag mer gravida magar i studion än små barn och bäbisar som jag annars mest hade som uppdrag innan. En period fotograferade jag nästan uteslutande graviditeter och det fick extra fart när Expressen kontaktade mig och gjorde en artikel om den “Nya trenden – gravida förevigar magen”.
(Fler klipp från reportage om gravidfotografering med bilder som jag tagit 2, 3 och 4)

Studion: Då vi tog pick och pack och flyttade till vår villa i Täby var det med tanken att även huset skulle inhysa en studio. Nu finns all utrustning på plats i vår egen villa, mitt i ett bostadsområde, långt från alla kommunikationer. Lätt att ta sig med bil, men kanske mindre roligt med allmänna kommunikationer.

Frilans: Vid sidan av fotograferandet har jag ett annat arbete för att förtjäna mitt levebröd. Detta innebär att arbetena inom fotografin som jag återtar mig gör jag med glädje och för att jag har ett brinnande intresse av att skapa bilder och inte för att jag har ett stort kommersiellt syfte med det.

Upphovsrätt/Copyright: Bara för att klargöra ett uttjatat ämne så är bilderna på sidorna skyddade av upphovsrättslagen och att ladda ner dessa privat eller att använda dem utan tillåtelse är förbjudet.

Övrigt: För övriga fotouppdrag följer jag BLF rekommenderade villkor och priser.