F.A.Q

Svar på några av de frågor som kan komma upp inför en session i studio.

Q) Går det att framkalla de lågupplösta bilderna som man får inkluderat i fotograferingen?

S) Inte med gott resultat. De är markerade med “Provbild” och har för dålig upplösning för att framkalla.

Q) Hur många provbilder får man på en fotografering.

S) Cirka 150-200 exponeringar görs varav de 30 – 50 bästa bilderna väljs ut och dessa får ni på en CD eller via en url.

Q) Jag har väldigt mycket bristningar. Kommer det se fult ut på bilderna?

S) På bilder som väljs ut för framkallning kan jag retuschera bilden för att få fram önskat resultat. Detta ingår i bildpriset.

Q) Får jag lägga ut provbilderna på egen websida?

S) Så länge mitt namn framkommer och gärna en länk så är det fritt att lägga ut även provbilderna. Dock får bilderna inte retuscheras eller beskäras.

Q) Kan min kille/sambo/make vara med på några bilder också?

S) Javisst. I galleriet finns några bilder där många händer täcker magen och ger en läcker effekt.

Q) Kostar fotograferingen 900.- eller tillkommer något mer?

S) Själva fotograferingen kostar bara 900.- och då ingår ett antal provbilder digitalt från fotograferingen. Det är först då framkallade bilder beställs som ytterligare kostnad debiteras och då per bild.

Q) Vad händer med mina bilder?
Behöver jag vara orolig att de kommer i orätta händer? Kan jag beställa mer bilder i framtiden?

S) Jag lägger in bilderna på en hårddisk som krypterar informationen så de förvaras säkert. Bilderna ligger i cirka ett år på denna disk och flyttas sedan till arkivdiskar som också är krypterade och det går att beställa även i framtiden om man vill ha fler bilder. Om jag själv tycker att någon bild är så bra att jag skulle vilja ha den på min webbsida så kommer jag såklart att fråga om lov först.
Inget publiceras utan ert tillstånd.

Q) Behöver jag tänka på något särskilt för fotograferingen?

S) Läs gärna tipsen på sidan TIPS.